In godsnaam, je bent contactpersoon buitengebied gemeente Olst-Wijhe, trek iets leuks aan, en gedraag je een keer niet!

Deze week verscheen er een brief in de Volkskrant naar aanleiding van het fanatieke meeleven en juichen van ons koninklijk paar. Je ziet in het filmpje Willem Alexander, zoals de meeste Nederlandse schaatsliefhebbers, fanatiek meeleven, in spanning zitten en juichen als de gouden medaille een feit blijkt. Als je niet zou weten dat hij koning is zou je hem voor gewone schaatsliefhebber aanzien.

Ik moest terugdenken aan de enige keer dat ik Willem Alexander persoonlijk ‘ontmoet’ heb. Dat was na de wedstrijd Nederland – Ierland tijdens het WK voetbal van 1994. Nederland had Ierland verslagen en Nederlanders en Ieren vierden dat gezamenlijk op Church Street Station in Orlando. Opeens werden we opzij geduwd door wat mannen in pakken. Wat bleek: Willem Alexander was er ook en de pakken waren zijn beveiligers. Wim-lex liep mee in de polonaise, voetbalshirtje aan en biertje in de hand en hij liet zich door vele Nederlandse supporters op de schouders slaan en ik sloeg mee. Aan de bierbuik te zien studeerde hij nog. ‘Nu kan hij dit nog doen, dat zal later wel anders zijn’ dacht ik toen.

Twintig jaar later is hij koning. Verder lijkt er weinig veranderd, want hij gedraagt zich nog steeds als sportliefhebber. Meer Oranjefan dan Oranje. Volkomen begrijpelijk dat hij zijn privileges gebruikt om dit van zo dichtbij mee mag maken. Eén van de weinige momenten dat ik hem benijd. Ik vond het mooi dat hij er zich niet van bewust leek dat er camera’s op hem gericht stonden. Hij bewees echt geen protocol-fetisjist je zijn. 
Maar niet iedereen vond het mooi. Roelien Dekker uit Wijhe in elk geval niet. Uit haar smeekbede ‘In godsnaam, je bent koning, trek een pak aan, en gedraag je‘ werd dat duidelijk. Als je schaatsers hartstochtelijk toejuicht ben je een corpsbal en is je vrouw een lekker blond mokkel. Dan lal en hos je, lach je te hard en drink je te veel bier, zo vulde Roelien het plaatje in. Met een goed glas wijn in de hand schaamde ze zich er zelfs voor. Wat moest Poetin wel niet van dit stel denken?

Ik dacht alleen maar: hoe kan iemand in vredesnaam zo zuur zijn? Wat is er dan met je gebeurd? Zou ze in haar studententijd door corpsballen aangerand zijn? Ik kreeg zelfs een beetje medelijden. Gelukkig hebben we Google en viel alles op zijn plaats. Vandaar mijn welgemeende advies voor Roelien: “In godsnaam, je bent contactpersoon buitengebied gemeente Olst-Wijhe, trek iets leuks aan, en gedraag je een keer niet!”

poetinbierm534axwilly

Roelin, maak je vooral geen zorgen om wat Poetin denkt van ons bierdrinkende koningspaar!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op In godsnaam, je bent contactpersoon buitengebied gemeente Olst-Wijhe, trek iets leuks aan, en gedraag je een keer niet!

 1. Tja… zelf geen plezier een ander ook geen plezier. Dat zal haar motto zijn. Een schande voor de Salland streek…

 2. Fantastische blog! Enne…als ik er zo uit zou zien als zij, dan zou ik ook een pak aan trekken om te proberen er nog enigszins appetijtelijk uit te zien…. ZUURPRUIM!

 3. ijsbeertje zegt:

  Goed blog Sjaak! Heb er toevallig van de week zelf ook een paar regels aan gewijd 😉

 4. Wil zegt:

  Haha, fantastisch verhaal. De koning en de koningin zijn mensen om trots op te zijn.
  Dat Roelien een Nederlandse is daar schaam ik me dan weer diep voor. Wat een zure trieste trut zeg!

 5. Bartje zegt:

  Deze Roelien (zou ze vroeger Roel geheten hebben en staand urineren?) brengt het zuur zijn naar een heel nieuw en bedenkelijk niveau. En dan hebben we onze mond vol van onze radicaliserende islamitische medemens! Dit soort is echt nog veel erger; om je dood te schamen!

  En dan nog uit naam van de bijbel ons geliefd koningspaar veroordelen; schaamteloos! Dit soort mensen heeft geen leven en zou eens in de echte wereld moeten wakker worden. Eigenlijk zijn ze onze reacties niet waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s